Dakgootpreventie

Bij verstopte dakgoten of preventief kuisen van uw dakgoot, bent u bij ons aan het juiste adres!

Waarom vuil een probleem is voor uw dakgoot.

Vuil in uw dakgoten kan verschillende problemen veroorzaken. Ten eerste kan het de waterafvoer belemmeren, waardoor regenwater niet goed weg kan stromen. Dit kan leiden tot verstoppingen en overstromingen, wat op zijn beurt schade kan veroorzaken aan uw dak, muren en fundering. Bovendien kan vuil in dakgoten ook een broedplaats worden voor bacteriën, schimmels en insecten, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen en verdere schade aan uw huis. Daarom is het belangrijk om regelmatig uw dakgoten schoon te maken om deze problemen te voorkomen of om het vuil preventief te voorkomen.

De schade die vuil kan aanbrengen:

De voordelen van dakgootpreventie:

Het belang van waterrecuperatie

Regenwateropvang en -hergebruik zijn essentiële aspecten geworden voor nieuwbouwprojecten en renovaties.
Bij nieuwbouwprojecten is het een verplichting om regenwater op te vangen en te hergebruiken voor niet-consumptieve doeleinden, zoals toiletspoeling en wasmachines. Een veelvoorkomend misverstand is dat regenwater stinkt, maar in werkelijkheid is regenwater geurloos. De bron van de geurproblemen ligt vaak bij vervuilingen zoals rottend mos, bladeren en vogeluitwerpselen, die zich in het water kunnen ophopen voordat het wordt opgevangen.

Een effectieve filterinstallatie aan de bron is daarom cruciaal om geurproblemen te voorkomen en verstoppingen te vermijden.
Door regenwater te filteren voordat het de opslagtank bereikt, kan men kosten besparen die anders zouden worden besteed aan het oplossen van waterschade en het onderhouden van verstopte filters.

Dakgootpreventie voorkomt, beschermt en garandeert: